lauantai 27. joulukuuta 2008

Issikkajuttuja..

Meillä on alkanut issikkamäärät kasvamaan, tällä hetkellä löytyy neljä oria ja kaksi tammaa. Toistaiseksi eniten olen päässyt kisauttamaan kivasti kisauransa aloittanutta, komeaa hopeanmustaa Naður frá Álfhólaria, joka on muuten käytössä jalostukseenkin. Muutoin kilpaikäisiä ovat tässä kuussa kisaamisen aloittanut tamma Sjöfn frá Hugar, jolle luokkia tuntuu löytyvän niukasti, kun painotuksena 4-käynti ja kouluratsastus - sekä sitten komia Ferðalangur frá Álfhólar, jonka ensimmäinen kisakuukausi ei mennyt hirmuisen hienosti, mutta ehkä se näyttää kypsemmällä iällä kyntensä - aloitinhan sillä (huolimattomuuttani) kisaamisen jo 3-vuotiskaudella..

Tammikuun lopulla kisaseurueeseen liittyvät ori Vakri-Skjóni frá Jón sekä tamma Vilja frá Syndur (joka oli ensimmäinen hankkimani issikka..). Sitten meidän totaaliset vauvat: upeat vanhemmta omaava 1-polvinen tamma Glóbjört frá Tónlist sekä ihana hopeanruunikko, emän puolelta menestyvästä suvusta tuleva ori Týr frá Hugar!

Itse olen päättänyt, etten kisaa varsinaisesti sekaisin hevosillani, meillä Nadur kilpailee tölttiluokkia sekä viisikäynti, Ferdalangur passia ja viisikäyntiä ja tosiaan Sjöfn nelikäyntiä ja koulua. Vakri-Skjóni taasen kilpaillee viisikäynnissä sekä koulussa, Vilja ainakin viisikäynnissä.

Issikat ovat kivoja askellajikisaamisen lisäksi toisen asian vuoksi: ne ovat värikkäitä! Minähän rakastan värikkäitä rotuja, ellei joku ole vielä huomannut.. voikkovärien lisäksi (joita mulla ei valitettavasti vielä Ferdalangurin, ruunivoikko, lisäksi ole muita issikoissa) etenkin hopeavärit issikoissa innostavat! Tällä hetkellä näissä mun hevosissa onkin kaksi hopeavärin omaavaa (Nadur joka on hopeanmusta sekä Týr joka on hopeanruunikko), yksi voikkovärinen (em. Ferdalangur, ruunivoikko), kaksi kirjavaa (Vakri-Skjóni, rautiaankirjava sekä Sjöfn mustankirjava) - viimeisenä kaksi tavallista, tummanruunikko Vilja ja rautias Glóbjört.

Kun saan hankittua lisää islantilaisia tai kun omat alkavat lisääntymään, toivon, että kuvavarastoni riittävät tai että saan uusia lupia (tai että edes löytäisin haluamanivärisistä hevosista kuvia) kuviin, jotta voin toteuttaa itseäni.

Ei kommentteja: