torstai 27. marraskuuta 2008

Hevonen ja sen kuvat

Tästä ajattelin vielä nopiaan kirjottaa ennen lounaalle lähtöä, kun asia muistui mieleeni Harvinaisten rotujen foorumille kirjoittaessani. Eli se, miten voikin olla niin pirun hankalaa löytää aina hevoselle ne kuvat! Mulla on koneella valmiina tallennettuna rodusta riippuen enemmän tai vähemmän paljon kuvia, jotta olisi vain helppo sivuja tehdessä koneelta katsoa sen rotuiset läpi ja valita se omaa mielikuvaa ko. hevosesta lähimmälti kuvaava. Mutta ei. Asia ei ole ollenkaan niin yksinkertainen! Lähes joka kerta joudun toteamaan, ettei mulla ole sille hevoselle mielestäni sopivia kuvia valmiina koneella - joko juuri sitä sukupuolta omaavalle konille ko. rodusta ei löydy kuvia tai jos löytyy, ne on vääränvärisiä tai sit jos kuvia on reilustikin valittavana oikeasta sukupuolesta ja värikirjokin on varsalle meneväinen, niin ei - ei vain löydy. Sitten joudun taas kerran käymään lävitse listaani lupapaikoista ja miettimään, missä oli minkäkin sorttisia kuvia ja käymään lävitse.

Aina tammalle sivuja tehdessä kiroan pirusti, kuinka paljon helpompaa olisi löytää orille kivat kuvat - varsinkin kun suurelle osalle koneista haluaisin myös sen rakennekuvan, mutta sitten jos haluan rakennekuvan, haluaisin myös sellaisen, jossa hevosella on oikeasti ihan kiva rakenne ja että se seisoisi hyvin - ja ettei kuva olisi kokoa 200*125 pixeliä, vaan vähän isompi. Tammoille on to-del-la hankala löytää sopivia kuvia! Sitten kun lähden ensin hölläämään vaatimuksiani siitä, että hevonen saisi rakennekuvat, löydän ihan mukiinmenevät ratsastuskuvat, mutta äh, ne on taas liian pienet tai sit ne on tärähtäneet. Ei kelpaa. Mietin, että josko sittenkin varsa voisi olla toisenvärinen - aloitan rumban alusta, ja mietin, miksei se ollut ori. Sitten kun teen sille orille sivuja ja etsin kuvia, käyn saman rumban läpi! Kaikkia kivoja tammoja osuu mukamas nenän eteen (mutta yhdenkään kuvaa en talleta silti vamiiksi koneelle..), muttei yhtään kivan orin kuvaa! Tuolla on liian raskas rakenne, tuo on liian ruunamainen, tuo on nuorennäköinen yms. Sitten käy se, mikä mulla about 90% hevosten kohdalla, eli valitsen jotkut randomkuvat, jotka saa luvan kelvata ja taas kiroan, kun en saa näyttelyihin hevosiani :D

Miten se voi olla niin vaikeata? Nehän ovat vain virtuaalihevosia! Vai ovatko? Ja tietty omalle kasvatille pitäis saaha tosi kivat kuvat, toisen kasvatin kuvilla ei niin väliä - paitsi juur tuolle ostokselle haluan huippukuvat, ja oikeastaan tollekin; eihän tuo omakasvatti välttisti tarvi noin hienoja, ne vois laittaa ennemmin tolle tilausvarsalle.. mä suoraansanoen melkein vihaan kuvien valitsemista hevosilleni. Tästä syystä mun sivujenteko on niin hemmetin hidasta hommaa, koska en halua tehdä hevosen sivuille kuin enintään perustietoja, ennenkuin olen löytänyt hevoselle kuvat. Joten tahti on tuskallisen hidasta.. Ehkä mä joskus vielä opin, ettei se ole niin justiinsa, ne on virtuaalihevosia ja ihan yhtä hyviä, oli niiden kuvat mitkä tahansa - kunhan on kuvat ja kunhan ne on oikeanvärisestä, -tyylisestä ja -rotuisesta hevosesta. Ja kunhan saa rakennekuvan mielellään sen ratsastus/tarha/pääkuvan seuraksi.. ja sitä ja tätä ja tota pitäisi saada.

Arh.

Ei kommentteja: